A Salamander BluEvolution 82 műanyag ablak műszaki adatai:-6 kamrás tok – és szárny a legmagasabb minőségű pvc-ből!-tömítő gumik 2 tömítéses AD- valamint 3 tömítéses MD!-82mm-es beépítési mélység-Üvegezés alapárban 3 rétegű Ug=0.5 w/nm K 52mm-ig üvegezhető bármilyen más (hőszigetelt, hangszigetelt,és betörés biztos üveggel)!-Uf=1.0w/nm K MD Verzió!-Ug=0.5 w/nm K 4-18-4-18-4 argongáz Low – e bevonattal!-Uw= 0,74 w/nm K(Referencia ablak méret MD rendszerből)!l

Veka Softline 82 MD

A 7 légkamrás Veka Softline 82 MD műanyag ablak profillal lehetővé válik a hőhidak megszüntetése. E nyílászáró esetében a kifinomult hő és hangszigetelő technológia 82 mm-es beépítési mélységgel és modern, keskeny ablak profillal társul. A Veka Softline 82 MD innovatív és minősített Rall-A kategóriás, középtömítéses magas vízgátas ablakrendszer.

Rehau Geneo 

6 kamrás profil 86 mm építési mélységgel Központi tömítés rendszer Mag RAU - FIPRO kompozit anyagból, üvegszállal megerősítve, külső része kiváló minőségű RAU - PVC anyagból. A horganyzott acél szárnyerősítés megőrzi az erőt és a biztonságot. A többkamrás felépítés tökéletes hő- és hangszigetelést biztosít. A 13 mm-es hardvertengely lehetővé teszi az erősebb Roto hardverelemek használatát. Építési mélység – 86 mm, rendszer középső tömítéssel Betörés elleni védelem RC2 osztályig.
Zsalúziák /Raffstor
Alumínium motorizált redőnyök
Könyökkaros napellenzök

Napelemes okos redőny

Milyen előnyei vannak a napelemes külső redőnyöknek?

A redőnyök alapvetően fontosak a magánélet védelme és a napvédelem érdekében. Emellett optimális sötétítést is biztosítanak, védik az ablakokat az időjárás viszontagságaitól és még a hőszigeteléshez is hozzájárulnak.

További előnye a továbbfejlesztett Redőny betörés elleni védelem a házon: Mivel a redőnyök stabil akadályt jelentenek, a potenciális betörők általában inkább könnyebb célpontot keresnek.

Válaszd az elektromosat redőny meghajtás, akkor is kényelmes kezelésre számíthat. Mert redőnyeit egyszerűen egy fali kapcsolóval vagy - ha a rádiót választja - vezérelheti redőny távirányító.

Napelemes redőnyeink rádiótechnológiát is alkalmaznak, így nagy szabadságot kínálnak. Mindenekelőtt más rendszerekkel ellentétben teljesen vezeték nélküliek.

A napkollektoros redőnyök különösen egyszerű beszereléssel pontozhatók, ami olyan ablakokon is lehetséges, ahol az elektromos meghajtás egyébként nehezen kivitelezhető. Sem kábel a motor és a kapcsoló között, sem tápcsatlakozás nem szükséges.

Ez azt jelenti, hogy az elöl szerelt, napelemes meghajtású redőnyök függetlenek minden külső áramforrástól, és csak fenntartható napenergiát használnak. Ez egyébként áramkimaradás esetén is előnyt jelent.

Hogyan működnek a napelemes redőnyök?

A fő különbség a hagyományos elektromos redőnyök és napelemes redőnyök a felhasznált villamos energia típusa. A váltakozó áram helyett általában egyenáramot használnak a napkollektoros redőnyökben.

Ez azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy az újratölthető akkumulátorok csak 12 vagy 24 voltos alacsony feszültséget képesek tárolni. Az egyenáram viszonylag ártalmatlan, ezért a redőny összeállítás a napelemes előlapra szerelhető redőnyökhöz nem feltétlenül szükséges villanyszerelő.

A dobozba épített akkumulátor biztosítja a motor optimális működését akár -20 °C hőmérsékleten is. Attól függően, hogy milyen gyakran nyitja és zárja a redőnyöket, egy akkumulátortöltés akár 30 napig is kitart, még télen is. Ez döntő fontosságú, mert a nap gyakran nem süt egymás után több napig, különösen a hideg évszakban.

A rendkívül érzékeny fotovoltaikus celláiknak köszönhetően napelemes redőnyeink csak kevés közvetlen napfényt igényelnek a működésükhöz

A napelem modul úgynevezett amorf szilíciumból készül. Az ilyen típusú napelemekben a szilícium gőzzel, üveglapon van leválasztva, ostyavékony rétegekben. A kristályos szilíciumhoz képest sokkal nagyobb abszorpciója és ezáltal nagyobb a fényérzékenysége.


Műanyag / Alumínium nyílászárók
Műanyag  Redőnyök
Plisse szúnyoghálók/ Tolópályás /Nyitható
Mobil szúnyoghálók
Fix szúnyoghálók

Beltéri árnyékolók

Szallagfüggöny

Reluxa

Sávroló